Xerrada – Jaume Funes

339

Ahir va tenir lloc l’acte d’inauguració del curs 2018-19 amb la conferencia “Educar adolescents sense perdre la calma”, a càrrec del Jaume Funes, psicòleg i educador especialitzat en l’adolescència. Les presentacions i benvingudes van anar a càrrec del Josep Solé, director del centre; Josep Mª Ribas, president de la Mancomunitat, i Teresa Terrades, coordinadora pedagògica.

La sala d’actes es va omplir de mares i pares, professorat i estudiants de cicles, i durant una bona estona vam poder gaudir, riure i reflexionar amb les paraules del Funes, el qual ens va recordar que els adolescents són diversos i grans exploradors, de manera que una bona escola que els aculli hauria de respectar aquesta diversitat i permetre’ls experimentar i participar en la presa de decisions.

Entre moltes altres coses, el Jaume ens va recomanar una bona dosi de paciència i aprendre a observar i escoltar aquests nois i noies amb qui compartim el dia a dia, perquè ens tinguin al seu costat com a adults propers i comprensius.

Gràcies, Jaume, per compartir aquests pensaments des del bon humor i l’optimisme i gràcies a tots els que vau assistir. Bon curs 2018 a tothom!

Núria Talavera

Potser també t'agrada