Xerrada amb la periodista Mireia Esteve – 4t ESO

280

PERIODISME AMB LA MIREIA ESTEVE

El passat 9 de novembre, la nostra professora de l’assignatura Comunica’m va convidar  la Mireia Esteve, periodista del diari Ara, la qual ens va fer una presentació sobre diversos temes, entre ells el Fact Checking, les fake news i les fonts d’informació (rodes de premsa, xarxes socials, contactes personals, agències de notícies i fonts oficials).

També ens va parlar dels seus estudis i de la seva evolució en el món del periodisme. Des de ben petita, ha tingut clar que volia ser periodista i per això va començar col·laborant en ràdios comarcals. Més tard va realitzar les pràctiques universitàries a Catalunya Ràdio. Uns anys després d’acabar la carrera, va cursar un màster per especialitzar-se en afers polítics i llavors li va sorgir l’oportunitat de treballar a la secció de política del diari Ara. 

Per acabar, ens agradaria explicar el que més ens va sorprendre: que els periodistes puguin comprar la informació a diferents agències de notícies i que hi hagi diaris amb diferents línies editorials, és a dir, amb diferents punts de vista polítics. També ens va cridar l’atenció el procés de verificació d’una notícia, el Fact Checking. 

Gràcies, Mireia, per la teva visita a l’Inter!

Grup classe de 4t A

Potser també t'agrada