Tallers de robots i blogs a Girona 2019

353

Durant les Jornades Culturals, un grup de 23 alumnes de Batxillerat, acompanyats per Montse Enajas, professora de Tecnologia Industrial, i per Ricard Garcia, professor de Llengua i Literatura, han participat en els tallers que des de l’Escola s’organitzen en col·laboració amb la Universitat de Girona.

Catorze d’aquests alumnes, organitzats en quatre equips, han pogut participar en el taller de Construcció de Robots Submarins Teleoperats. Dos alumnes més han desenvolupat un programa per comandar els robots des del mòbil. Aquest taller ha estat impartit per membres del Departament d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors a les instal·lacions del Centre de Recerca en Robòtica Submarina (CIRS) del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. 

Els altres set alumnes han participat en el taller de Creació i gestió de blogs. Durant aquest taller els alumnes han après a utilitzar el WordPress, un sistema de  gestió de continguts de codi obert que permet publicar blogs i pàgines web a Internet. A més, dissenyar el seu propi blog els ha permès donar sentit a l’ús de les eines TIC i experimentar sobre les seves utilitats.

Tant un taller com l’altre s’han realitzat durant 5 sessions, amb una càrrega de treball d’aproximadament 20 hores, al final de les quals els alumnes han aconseguit construir i fer funcionar els seus robots a la piscina del CIRS o posar en funcionament i publicar a Internet el seu propi blog. Però no tot s’acaba al final dels tallers, perquè tots els alumnes que hi han participat han adquirit prou eines per seguir treballant en els seus projectes.

Ricard Garcia i Montse Enajas

Potser també t'agrada