Sortida Projecte “Fem visible allò invisible” – 1r Batxillerat

259
Amb els alumnes de Literatura Universal de primer de batxillerat, ahir dia 30 d’octubre vam anar al MNAC per fer una visita guiada titulada Art, dones, memòria i lluita.
La visita forma part d’un projecte transversal que es porta a terme dins aquesta assignatura i que en aquesta ocasió va de la mà de la matèria d’història.
Vam recórrer el museu a la recerca d’obres exposades del segle XIX i XX fetes per dones i també la guia, la Laia, ens va explicar la visió que es transmet de la dona en moltes altres obres. Algunes de les que més ens van sorprendre -per motius diferents- van ser el  Cap de la Montserrat cridant, una escultura de l’artista Juli González que simbolitza la lluita de la dona obrera, i l‘Escena d’interior recreada a la pintura del Rafael Sanchís representant el maltractament de gènere al segle XIX.
Les reflexions al voltant de tot el que vam sentir amb aquesta activitat ens ajudaran a fer visible tot allò invisible que la perspectiva masculina ha amagat a la història i a la literatura durant molts segles…
 
Adriana Sánchez
Núria Talavera


Potser també t'agrada