Sortida de Socials a Capellades – 1r ESO

413
En un matí força gèlid, en Xavi ens ha explicat la importància de l’aigua en la formació del travertí que va permetre aixoplugar els nostres avantpassats neandertals al llarg de la cinglera del Capelló. Precisament aquesta formació rocosa ha permès conservar milers d’evidències d’aquests assentaments fins a l’actualitat, i aquest agost, de manera inesperada, han trobat les primeres restes d’Homo Neandertal.
Més tard, al Museu Molí Paperer, l’Elisabeth ens ha tornat a ressaltar la importància de l’aigua en tot el desenvolupament agrari i industrial d’aquesta zona i particularment en la indústria del paper. Hem pogut veure com treballaven les dones, els homes i els nens durant els s. XVIII i XIX, hem vist com en Luc i en Jordi feien paper, un, de llavors, i l’altre, de cacao, per embolicar bombons dels germans Roca, i també n’hem fet nosaltres.
Ens emportem el missatge que l’aigua és font de vida, i l’aqüífer Carme-Capellades -d’on aflora l’aigua de la riera de Carme, la bassa de Capellades i les 23 fonts de les Deus de St. Quintí de Mediona- està a menys del 20%.
Escola Intermunicipal del Penedès
Sortida Ciències Socials 1r d’ESO
Potser també t'agrada