Sortida de Literatura Universal – Batxillerat

262

El dimarts 28 de febrer vam acompanyar els alumnes de l’optativa de Literatura Universal de 1r de Batxillerat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on vam tenir l’oportunitat de visitar l’exposició “Constel·lació gràfica” i assistir a la conferència-col·loqui “La imaginació té una història”, a càrrec del filòsof i astrofísic Juan Arnau.

L’exposició presenta els universos creatius de nou joves artistes del còmic actual, una obra contemporània, visual, potent, de crítica social i d’empoderament femení que va animar els estudiants a acostar-se al gènere de la novel·la gràfica per primera vegada. Pel que fa a la xerrada, van sorgir preguntes com: “és infinita la imaginació? El científic fa anar metàfores?”, o bé reflexions sobre fins a on porten els poetes el llenguatge, com configura el llenguatge la percepció del món o la importància de la imaginació en totes les disciplines.

Aquesta sortida ens va permetre gaudir, reflexionar i aprendre en un entorn diferent i necessari per a l’aprenentatge integral, i ens va reafirmar en la creença de com són d’importants les humanitats en aquesta societat actual profundament digital i tecnològica… Fins a la pròxima!

 

Núria Talavera
professora de Literatura Universal
Tutora de 1rD Batx.

Susanna Castellsegué
professora de Món Clàssic i Grec
Tutora de 1rC Batx.

Potser també t'agrada