Sortida al CosmoCaixa – 4t d’ESO

394

El passat dijous 1 de juny, els alumnes de 4t d’ESO que fem l’optativa de Física i Química vam anar al Museu de la Ciència de Barcelona, el CosmoCaixa.

En aquesta sortida vam fer diferents activitats relacionades amb el que hem estat aprenent durant tot el curs.

La primera part del dia, va consistir en una estona lliure perquè els alumnes poguéssim explorar el museu i veure els diferents experiments científics que ofereix.

Més tard, vam continuar amb la segona activitat, una xerrada/taller anomenada “Materials sorprenents”. En aquesta activitat vam tenir l’oportunitat de presenciar diferents fenòmens a través d’experiments amb diversos materials poc comuns. L’objectiu era donar a conèixer les propietats i funcions d’aquests materials tan estranys, com ara: gel sec, ceràmica superconductora, heli, nitinol…

L’última activitat que va tenir lloc durant el dia va consistir en dues visites guiades per diferents zones del museu. El grup es va dividir en dos per dur a terme les dues visites. En una, que va tenir lloc a la sala Univers, ens van explicar curiositats i característiques sobre els animals que hi ha al museu. Mentrestant, l’altra part del grup va anar a la nova exposició del museu, “La Ciència de Pixar”. En aquesta ens van mostrar com s’introdueix i s’utilitza la ciència dins l’animació de pel·lícules per crear els personatges, els llocs de la història, etc.

Els alumnes vam tornar a l’escola amb molts coneixements nous i amb moltes més ganes de seguir aprenent a classe. Aquest tipus de sortides fomenten l’aprenentatge d’una manera més divertida i atractiva cap als alumnes.

Aina Ferrer i Anna Callís

Alumnes de 4t B

Potser també t'agrada