Setmana Europea de la prevenció de residus – 4t ESO

252
L’ALUMNAT DE 4t ESO C PARTICIPA EN LA SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS
Els i les alumnes de 4t ESO C van participar el dia 18 de novembre de 2020 en una acció organitzada per l’associació ADEMA, en col·laboració amb Greenpeace i l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia per tal de posar el seu granet de sorra en la Setmana Europea de Prevenció de Residus.
Tot i que tècnicament és la setmana vinent, vam avançar l’acció per tal que no coincidís amb la plantada d’arbres que sí que està prevista per a la setmana que ve.
L’acció va consistir en pintar al voltant dels embornals del poble animals marins de diverses espècies i la frase “VIGILA QUÈ HI ABOQUES! EL MEDITERRANI COMENÇA AQUÍ!!.
Es tractava de deixar missatges ben visibles arreu del poble per tal de conscienciar la gent que tot el que es llença al terra o directament als embornals acabarà anant a parar al mar, amb l’augment de residus nocius per a la vida marina que això representa.
Els i les alumnes van participar-hi activament i van poder prendre consciència del que suposa realitzar accions de voluntariat encaminades a una millora per a la nostra vida al poble.

Per altra banda, aquest va ser el tret de sortida de les diverses accions de Servei Comunitari que tot l’alumnat de 4t ESO portarà a terme al llarg del curs i que abraçarà aspectes tan diversos com: ecologia, tutories entre iguals, enregistraments de contes i textos o participació, també amb l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, en un projecte per documentar oralment i posterior catalogació amb QRs dels edificis modernistes de la població.

Roger Pérez

 

Potser també t'agrada