Projecte Xerpa – 1r i 4t ESO

1.164

El Projecte Xerpa comença a caminar 

Avui s’ha iniciat el Projecte Xerpa entre l’alumnat de 4t d’ESO d’Habilitats Socials i els companys de 1r A d’ESO.

Aquest és un programa de tutoria entre iguals basat en l’aparellament d’un alumne de 1r d’ESO amb un de 4t que li fa de Xerpa, guiant-lo i acompanyant-lo a fer el primer curs a l’institut. El programa vol aconseguir la millora en l’organització de les tasques acadèmiques i sobretot l’adaptació i el benestar de l’alumnat de 1r d’ESO a l’Ins Intermuncipal.

El projecte Xerpa es considera un servei a la comunitat per part de l’alumnat de 4t i se’ls avalua per aquesta tasca. L’actual marc normatiu indica que entre 3r i 4t  d’ESO se n’ha de fer almenys un.

Dins el programa  d’innovació Aquí Prou Bullying, en el que participem a l’Inter també s’hi contempla el projecte Xerpa donat que els aparellaments fan possible la detecció primerenca de possibles casos d’assetjament i per tant una actuació ràpida per part del professorat.

És també un programa de mentoria del qual se n’han pogut comprovar els seus beneficis. L’alumnat que ha rebut aquest suport obté millores acadèmiques i personals.

Les parelles es trobaran al llarg del curs a l’hora de tutoria de 1r d’ESO que coincideix amb una hora de la matèria d’Habilitats Socials de 4t. Serà coordinat pel tutor de 1r A, Àlex Martí i la professora d’Habilitats Socials, Teresa Terrades.

Teresa Terrades

Potser també t'agrada