Premis ESO i Batxillerat – III Concurs d’idees innovadores

298

*Nota de premsa “Ajuntament de Sant Sadurní” 

L’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech va acollir dimarts la Jornada tècnica “El Canvi climàtic i l’ús sostenible de l’aigua en viticultura i enologia”, que va finalitzar amb el lliurament de premis del III Concurs d’idees innovadores. L’acte va anar a càrrec del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, Toni Sisternas; el Director de l’Escola de Viticultura d’Espiells Xavier Vidal i l’especialista en divulgació ecològica José Luís Gallego, acompanyats pel tècnic de Medi Ambient.

La jornada presentava la situació del canvi climàtic i l’afectació que té sobre la viticultura del nostre país i en concret sobre la del Penedès. També es van donar a conèixer propostes dels estudiants de secundària en la mitigació o reducció del canvi climàtic, amb el lliurament dels premis del Concurs d’idees innovadores pel canvi climàtic i viticultura al Penedès, organitzat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Jose Luis Gallego, amb el suport d’un vídeo, va explicar que actualment ja s’està traslladant vinyes a cotes més altes (prepirineus) però que si el canvi climàtic continua avançant al mateix ritme algunes de les pràctiques actuals no seran viables; alhora va animar els i les alumnes a empoderar-se  i a fer-se partíceps de la solució a aquest problema, per mitjà de petits gestos quotidians. Gallego va avançar que en pocs anys una part important de l’economia girarà entorn a la cerca de solucions a problemes mediambientals, com l’escassetat d’aigua,  i es va mostrar molt satisfet que totes les finalistes fossin dones, perquè “salvar la mare terra passa també per la feminització de la gestió ambiental”.

El regidor Toni Sisternas va agrair la participació dels alumnes que van prendre part al Concurs i la tasca de tots els assistents, a banda de manifestar la voluntat de fer créixer les polítiques ambientals a l’Ajuntament.

Els premiats

Les guayadores de la categoria 1 (alumnes d’ESO) del Concurs van ser Mònica Merino i Núria Arnan amb el treball ‘Reduïm el consum d’aigua per a un món més sostenible’; les finalistes van ser Gabriela López, Carla Gordillo, Elisenda Ruiz, amb ‘Estalviem aigua, creem energia’ Marta Torres, Paula Tarancón i Alexandra Jean amb el ‘Treball de recerca sobre l’estalvi d’aigua a la vinya’totes elles de 4t d’ESO de l’IES Intermunicipal.

La categoria 2 (Batxillerat, cicles formatius Grau Mitjà i cicles formatius Grau Superior) la van guanyar Iman El Hagi, Maria Boix amb ‘El bon reg a la vinya’ i les finalistes van ser Mariona Vendrell i Claudia Labrador amb ‘Reducció del consum de l’aigua en les activitats vitivinícole’s i Paula Baquedano, Alba Fernández i Noelia Garzón amb ‘Reutilització de l’aigua i fabricació d’adobs’, totes de 1r de Batxillerat de l’IES Intermunicipal.

Els premis consistien en una caixa regal per a una activitat d’aventura i el jurat estava format per un representant de l’Ajuntament de Sant Sadurní, un de Diputació de Barcelona i un periodista especialitzat en el sector ambiental.

Podeu veure les imatges de l’entrega de premis al FLICKR de l’Ajuntament

Potser també t'agrada