Premi “Millor projecte empresarial” CreaJove – CFGS EI

576

L’auditori de l’edifici de l’Enològica ha acollit aquest dijous l’acte de lliurament de premis del Concurs Creajove 2021, que ha estat presidit pel regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, Joan Manel Montfort, acompanyat pels membres del jurat. Amb aquest acte clou el Creajove’21, un programa promogut pel Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, que es va posar en marxa fa 19 anys amb la finalitat d’incentivar la cultura emprenedora entre els joves del Penedès.

El Creajove té caràcter anual i s’inicia amb uns tallers de generació d’idees de negoci als centres d’ensenyament secundari de la comarca en els quals enguany han participat un total de 399 alumnes en 19 tallers impartits en 10 centres educatius de l’Alt Penedès.

En l’edició d’enguany s’han presentat a concurs un total de 104 candidatures. D’aquestes, 89 han participat en la categoria “Millor idea de negoci” i 15 candidatures ho han fet en la categoria “Millor projecte empresarial”.

Ambdues categories estan reservades a alumnes d’ESO, de Batxillerat i de Cicles Formatius de centres educatius de la comarca de l’Alt Penedès, que han participat en els tallers Creajove al llarg del curs escolar.

El palmarès d’enguany ha estat el següent:

Premiats a la categoria “Millor idea de negoci”:

  • MAGNEZIP, cremallera imantada dissenyada per a persones que tenen dificultats al fer servir cremalleres tradicionals. Idea presentada per Clara Sánchez (Escola Vedruna Sant Elies).
  • KOZETTE, roba feta amb teixits ecològics que permet la seva transformació de forma àgil en altres peces de roba. Idea presentada per Naiara Aparicio, Èlia Cunillera i Nadia Balaguer (Escola Montagut).
  • ROOTSIKÉ, reproductor sensorial per treballar les emocions a través de la música. Idea presentada per Noa Reviejo (IES Milà i Fontanals).
  • T-CLEAN, aparell dentífric elèctric i fet a mida que permet mantenir de formà fàcil i còmode una higiene complerta de les dents. Idea presentada per Mireia Cela i Ariadna Ballesteros (IES Gelida).

Premiats a la categoria “Millor projecte empresarial”:

  • LA CUCA DE LLUM, companyia de teatre negre que ofereix serveis dirigits a llars i centres educatius per treballar i reforçar valors socials a les aules. Projecte presentat per Magdalena Rovira, Martí Pérez, Asma Tamssret, Rafaela Cortés i Carla Reina (Escola Intermunicipal del Penedès).
    • El projecte, desenvolupat al llarg del curs de segon d’Educació Infantil, consisteix en la creació d’una companyia de teatre negre per a infants on a través d’aquesta art escènica es vol fer arribar als infants diferents valors socials com la solidaritat i la inclusió entre altres.
      En el següent enllaç podeu veure’n una mostra : https://www.youtube.com/watch?v=mNa7hynIvrM

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, Joan Manel Montfort, es mostrava molt satisfet de la qualitat dels treballs presentats i agraïa als centres educatius l’acollida i les hores de dedicació als tallers Creajove, i al jurat i a l’equip tècnic de Promoció Econòmica, la tasca d’analitzar i seleccionar els treballs presentats. “Els joves sou els futurs emprenedors i, al marge que tireu endavant o no la vostra idea de negoci, els valors que heu après en els tallers d’emprenedoria segur que us poden generar oportunitats a la vida”, ha afirmat Montfort.

Font: www.vilafranca.cat

Potser també t'agrada