Manifest dia de la dona treballadora – 2n BATX

539

“Avui dia 8 de Març, Dia Internacional de la Dona treballadora, totes les dones unim les nostres veus per tal de fer-nos visibles i reivindicar la situació de desigualtat de la qual som víctimes, tal com portem fent des de fa anys, segles i mil·lennis. Tot i els avenços que hem fet encara ens queda molt camí per fer.

En primer lloc, volem fer memòria de totes les dones que han lluitat incansablement per conquerir aquells espais dedicats exclusivament als homes; per aconseguir que els nostres drets fossin reconeguts. Gràcies a elles, que van posar les bases per construir una societat més justa, avui podem continuar lluitant per la igualtat real i efectiva entre homes i dones. Amb aquest manifest, doncs, recordem que tots els dies de l’any són dies per continuar treballant per l’anhelada igualtat. Sabem que no serà una tasca fàcil: el patriarcat té les seves arrels a la història de les nostres societats. Tanmateix, la importància d’aquesta jornada recau en la reivindicació, en el fet d’ocupar un espai, aixecar la mà i dir: Continuem el nostre camí.

Cal recordar totes aquelles dones que no han sigut escoltades a temps i ja no són amb nosaltres. L’any 2020, 45 dones van ser assassinades a Espanya per violència masclista i hi va haver 34.576 denúncies. En el que porten de 2021, 5 dones han sigut assassinades a Catalunya, atès que són la punta de l’iceberg del conjunt de violències masclistes.

Reivindiquem una educació pública, laica, inclusiva i feminista com a base de la societat que desitgem. Cal educar als infants en els valors de la igualtat de gènere i posar en valor la lluita del feminisme i la perspectiva de gènere des dels primers trams educatius fins a la universitat.

Demanem poder gaudir dels drets econòmics i socials i trencar definitivament la bretxa de gènere que existeix en el nostre país (23%), per tant, calen polítiques feministes. Reclamem a les empreses que incloguin la visió de gènere i la lluita contra les desigualtats salarials; que la maternitat no sigui motiu d’expulsió ni discriminació en el món laboral. També s’ha de posar en valor i donar visibilitat al treball domèstic no remunerat i reivindicar la corresponsabilitat real en les tasques de cura i el dret al temps personal.

Davant d’aquest fet, afirmem que la violència masclista és present a la nostra vida quotidiana, incloent-hi l’àmbit laboral i universitari. Les seves expressions van des de situacions que tenim acceptades com a naturals o quotidianes, fins a agressions físiques, psicològiques o sexuals. Tot això ens mostra el poder de domini masculí que atempta contra l’autonomia femenina.

Per acabar, des de l’Inter volem deixar clar que el feminisme és la nostra lluita, la lluita entesa  per aconseguir la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits de la nostra vida, en definició, el feminisme és la idea radical que les dones se’ns tracti amb  igualtat i com a persones.”

Llegit per un grup d’alumnes de 2n de batxillerat

Potser també t'agrada