L’Intermunicipal participa un any més a l’HP CODEWARS – Batxillerat

235
El dissabte 4 de març es va celebrar la 8a edició del concurs HP CodeWars Barcelona. Després que els dos darrers anys es fes en format virtual per les restriccions de la pandèmia, enguany el concurs s’ha pogut celebrar presencialment a les instal·lacions d’HP a Sant Cugat del Vallès.
L’objectiu d’aquest concurs és donar a conèixer als estudiants les potencialitats de la programació i la codificació i, també, promoure l’interès pels estudis STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), especialment entre les noies.
El concurs, que es va fer per primer cop a Houston fa quinze anys i s’ha implantat també a les diverses seus d’HP, consisteix a resoldre amb llenguatge informàtic i en un temps limitat el nombre més gran de problemes proposats per l’organització.
Per participar en l’edició del 2023, es van seleccionar 3 equips de l’Institut Intermunicipal del Penedès: un de mixt de 1r i 2n de Batxillerat, format per Pavlo Onishchuk, Víctor Santos i Sergi Duran, i dos de 1r de Batxillerat (un de format per Ziao Wang, Arnau Fuertes i Toni Lacambra, i l’altre per Yassin Aatek, Jan Nadal i Max Taboada). Tots ells van ser
acompanyats per la seva professora de Tecnologia, Montse Enajas. Els nou participants es van desplaçar des de l’institut en autobús fins a la seu d’HP de Sant Cugat del Vallès, on van gaudir d’una jornada de treball en col·laboració per solucionar, durant tres hores, el nombre més gran possible de problemes fent servir els coneixements de Python adquirits a les classes de programació. Tot i no fer podi, els tres equips van treballar de valent i van viure una experiència molt enriquidora.
Moltes felicitats als nou participants i moltes gràcies per engrescar-vos mútuament a formar part, de forma activa, d’iniciatives formatives com aquesta. Esperem haver guanyat o consolidat alguna vocació STEM!

 

Potser també t'agrada