Activitat “Bullying” – 4t ESO

597

L’ASSETJAMENT ESCOLAR: CRUELTAT INFINITA SENSE ATURADOR

Des de l’assignatura de Comunica’m, els alumnes de 4t A van decidir triar el tema de l’assetjament escolar o bullying per fer-ne una campanya de conscienciació. Han dut a terme dues accions: la primera, dissenyar, elaborar i distribuir uns cartells fets per ells mateixos per Sant Sadurní. La segona, elaborar aquests vídeos que us presento a continuació.

He de dir que vaig quedar bastant impressionada quan vaig veure el resultat final. Crec que transmeten encertadament molts dels sentiments i situacions que es viuen en els casos d’assetjament. La violència és extrema, i no cal que sigui física: la por, l’angoixa, la solitud, la desesperança de les víctimes i, d’altra banda, la falta d’empatia, la indiferència, l’egoisme, la crueltat dels assetjadors.

El més desolador de tot és que no trobem l’aturador: cada any, cada curs, tenim casos d’assetjament, i no pocs. Cap família espera trobar-se amb aquesta situació, ni com a víctima ni com a assetjador, però passa molt sovint, massa sovint. Us convido a veure’ls i a extreure les vostres conclusions. 

Per acabar, apunto una reflexió final dels estudiants que em va fer pensar molt quan en vam parlar a l’aula sobre el tema, i que pot ser motiu de conversa a casa. Sovint a les aules hi ha tres opcions: o ets víctima, o ets assetjador, o deixes que passi perquè millor que li passi a algú altre que no pas a tu. 

Núria Talavera

Professora de Comunica’m

 

 

 

 

Potser també t'agrada