IES escola intermunicipal del penedès

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Activitats extraacadèmiques

Correu electrònic Imprimeix PDF

Un element característic de l'Escola Intermunicipal del Penedès és ésser impulsora d'activitats que superin el marc estrictament acadèmic. Això no és un simple caprici, sinó que és una voluntat fruit de la reflexió sobre què i com ha de ser l'educació global de l'alumnat.

Els objectius que ens proposem amb aquestes activitats són:

  • Vincular significativament els continguts de l’ensenyament amb la societat i el centre amb el seu medi més immediat.
  • Proporcionar a l’alumnat les eines i l’entrenament necessaris que el capaciti per participar en tasques comunitàries.
  • Fer que adquireixi actituds i valors com ara el respecte, la solidaritat i el sentit crític, que l’ajudaran a ser capaç de transformar la seva realitat per fer possible una societat no sexista, més justa i igualitària.

Les activitats extraacadèmiques més importants són:

Sortides i visites: Les sortides i visites d'interès cultural i acadèmic que es duen a terme dins de cada assignatura complementen els continguts de la matèria i són una bona manera d'adquirir nous coneixements. Faciliten que l'alumnat s'apropi a altres realitats i a experiències diferents que contribueixen a la seva educació integral.

Festes: Les festes que celebrem al llarg del curs (Nadal, Sant Jordi i Fi de curs) ens permeten acostar els alumnes a aspectes culturals nous per a ells, però sense oblidar els aspectes lúdics. Potencien la convivència, l'autoorganització i la participació, incidint en aspectes com la solidaritat i la tolerància.

Jornades culturals: Durant tres dies l’alumnat participa activament en els tallers (més de 40, des dels ja tradicionals de cuina i massatges fins als més originals com ara aprendre a jugar a golf o interpretar somnis) i les activitats proposades i organitzades pel professorat (teatre, conferències, concerts, activitats esportives). Els alumnes fan un aprenentatge significatiu de continguts que sobrepassen allò estrictament acadèmic i que contribueixen a desvetllar aficions noves i , en alguns casos, sortides professionals.

Colònies i viatges d’estudis: Les colònies i viatges constitueixen un espai de convivència, d’aprenentatge i de treball en valors que enriqueixen les relacions entre professorat i alumnat, i el seu creixement personal.

Pel que fa a les activitats extraescolars, és a dir, les que s’oferten perquè es portin a terme fora de l’horari escolar, pretenen consolidar espais educatius generals com ara la constància, l’esforç, el treball en equip i l’ampliació de perspectives culturals i esportives de tot tipus.

You are here: Trets Què ens caracteritza Activitats extraacadèmiques i extraescolars