La màquina de colors

328

Pintar, barrejar colors, fer que dos colors es facin amics i neixi un nou color…La màgia del color! Colors infinits, els noms dels colors, de quin color és el teu somni?

Amb el pretext d’apropar-nos a la teoria del color, les alumnes de 1r d’Educació Infantil, dins el mòdul d’Expressió Plàstica, van endinsar-se en l’univers cromàtic a partir dels tres colors primaris: magenta, cian i groc. Vam utilitzar pintures témperes per crear una particular “màquina dels colors” que no parava de generar taques i més taques, desplegant-se pel llençol de paper blanc que vam penjar a la paret. Un univers amb planetes, constel·lacions, colors cada vegada nous, únics, personals…

Un cop creats els van posar nom: color de nit, d’alegria, de camisa del meu pare, de piruleta, tranquil·litat, groc sal, infern, flor de primavera…Com vam riure!

Crear els colors, tenir l’experiència de veure’ls néixer és el primer pas a conèixer-los i més endavant a posar-los nom. A Educació Infantil anem acostant-nos als processos d’aprenentatge a través de l’experiència, com ho fan els infants: som el que vivim, reflexionem i compartim.

Marta Rodríguez
Fotografia: Judit Antón

Potser també t'agrada